Dierenartsen

Dierenartsen Elisa Ceyssens, Timon Feys en Johan Leus
Elisa Ceyssens | Timon Feys | Jonas Leus


Elisa Ceyssens wilde al van jongs af aan dierenarts worden. Samen met haar grootvader liep ze al mee tussen de duiven en zangvogels. In 2020 had ze haar diploma op zak. Ze is geboeid door de rijke diversiteit bij de dieren, en daarom verdiepte ze zich in zowel gezelschapsdieren, vogels als paarden.
Elisa startte haar carrière in een grote dierenkliniek, maar al snel belandde ze bij de dierentuin: van nachtegaal tot tijger, allemaal zijn ze bij haar gepasseerd. In de zoo geraakte ze nog meer gefascineerd door de wonderlijke wereld van de vogels.
Ze breidde haar werkzaamheden bij Galluvet uit en nu vind je haar hier bij de kleine huisdieren én bij de vogels.

"Ik heb onlangs een symposium en workshop chirurgie bij vogels gevolgd in het buitenland. De interne en orthopedische chirurgie bij vogels interesseert mij enorm. Verder blijf ik een heel groot hart hebben voor alle bijzondere dieren. Dus natuurlijk ook voor alle speciale vogelsoorten!"

Timon Feys studeerde in 2021 als dierenarts af aan de Universiteit van Gent en startte onmiddellijk daarna bij Galluvet.
Timon groeide als het ware op tussen parkieten en kweekt zelf al jaren met kleurmutaties bij parkieten en papegaaien. Sinds twee jaar kweekt en traint hij ook roofvogels.

"Ik ben ongelofelijk 'gebeten' door vogels, en heb een grote interesse in de geneeskunde van papegaaien en roofvogels. Bij Galluvet zit ik helemaal op mijn plaats. Hier krijg ik de kans om me nóg meer te specialiseren in de chirurgie bij vogels."


Jonas Leus studeerde in 2022 af aan de UGent met als specialismen pluimvee, konijn, varken en aquacultuur.
Hij heeft al van jongs af aan een passie voor vogels, zowel voor het kweken en houden van vogels in gevangenschap als voor het spotten van vogels in het wild.
Sinds zijn 12de kweekt hij zelf met kanaries en prachtvinken. Ook leest hij graag én veel over vogels.

“Ik kan niet genoeg over vogels leren en lezen. Bij Galluvet krijg ik nu de kans om een jaar lang mee te lopen met de dierenartsen van Galluvet Professioneel Pluimvee. Daarnaast werk ik me al in in de praktijk. Je kunt me nu al tegenkomen op dinsdagavonden, bij de Marekvaccinatie-avonden. Ieder vrij moment pik ik alvast mee om te leren van mijn collega’s. Zeer boeiend!”

Contact:

+32 (0)13 35 37 01
vogels@galluvet.be