Marek Vaccinatiedagen 2021

Combivaccin Marek, Gumboro en NCD voor eendagskuikens

Beste hobbypluimveekweker,

De ziekte van Marek is waarschijnlijk een van de meest onderschatte ziekten binnen het hobbypluimvee. Nog steeds stellen we bij Galluvet regelmatig gevallen van Marek vast. Al te vaak blijven kwekers teleurgesteld achter: "Ik heb niets overgehouden van de kweek…". Kostbare dieren, waar jaren naar gefokt is, gaan verloren. Ten einde raad trekt men uiteindelijk naar de dierenarts. Heel vaak vinden we dan na verder onderzoek Marek. Dit kan gemakkelijk vermeden worden.

De oplossing is simpel: uw eendagskuikens vaccineren!

Zoals elk jaar organiseren wij speciaal voor de hobbypluimveekweker de Marek Vaccinatiedagen voor eendagskuikens. Net als vorig jaar maken we gebruik van een nieuw combivaccin waarbij uw dieren niet alleen tegen de ziekte van Marek en Gumboro beschermd worden, maar ook tegen de ziekte van Newcastle. Deze extra bescherming sluit perfect aan bij de problematiek met de pseudovogelpest van de afgelopen jaren.

Met deze vaccinatie op dag 1 vangt u dus 3 vliegen in 1 klap, en dat nog steeds voor dezelfde prijs als de afgelopen jaren.

Verloop

Vanaf 5 januari 2021 vaccineren we weer elke dinsdagavond, en dit gedurende het hele jaar. De vaccinaties gaan door in onze praktijk in Lummen, in de achterste consultatieruimte (niet meer in de kelder). We starten steeds om 18.30 uur met de vaccinaties. U kunt aan de achterzijde van het gebouw parkeren.

Maatregelen m.b.t. COVID-19: om de vaccinaties veilig te laten verlopen, laten wij 1 klant per keer binnen. Buiten aan de achterdeur zal een blanco lijst met nummering hangen. Schrijf hier uw naam op bij aankomst en wacht vervolgens in uw auto. Wij komen u halen wanneer u aan de beurt bent.

Kostprijs

De kostprijs is € 0,75 / kuiken, er wordt geen consult aangerekend.

Getuigschrift

Net als de afgelopen jaren krijgt u een getuigschrift van vaccinatie tegen de ziekte van Marek. Op deze manier kunt u aantonen dat uw dieren gevaccineerd zijn, bv. bij kandidaat-kopers.

Inschrijven

Omdat onze vaccinatiedagen steeds populairder worden, vragen wij om ons steeds ten laatste de vrijdag voorafgaand aan de vaccinatie telefonisch (013 35 37 01) op de hoogte te stellen van uw aanwezigheid, zodat wij voldoende entstof kunnen voorzien.

Tot binnenkort!

Uw dierenartsen Vogels en Pluimvee,
Pieter, Simon & Liesl

NIEUWE WERKWIJZE VANAF 20/4/2021

Wegens het grote succes zijn we genoodzaakt om vanaf dinsdag 20/4 op afspraak te werken. Dit zal zorgen voor een vlotte doorstroom en de wachttijden tot een minimum beperken.

  • Afspraken kunnen ten alle tijden gemaakt worden binnen de openingsuren (bij voorkeur telefonisch op 013 35 37 01)
  • Na het maken van een afspraak krijgt u een tijdslot toegewezen
  • Kom op het opgegeven uur naar de praktijk en trek een nummertje bij aankomst
  • Gelieve niet te vroeg te komen, zodat het voorgaande tijdslot vlot kan afgehandeld worden
  • Geen afspraak = wachten tot het einde ...

Bedankt voor het vertrouwen en we hopen op een vlotte samenwerking!